Cara pegang kucing yang betul


Suka kucing tak? Siapa yang suka kucing kita geng hihi.. Okay berkenaan dengan kucing, haiwan kesayangan nabi kita, merupakan haiwan yang sangat manja dan rapat dengan manusia. Kalau dulu masa Ainna belum dilahirkan Safiena gemar bawa kucing tidur atas katil. Alhamdulillah walaupun banyak kucing di rumah Ainna tidak mengalami apa-apa alahan terhadap bulu kucing. Cuma Ainna agak takut nak pegang kucing.

Safiena kongsikan panduan cara memegang kucing dengan betul. Ingin Safiena tegaskan disini; Elakkan memegang kucing yang tengah berkelahi. Safiena pernah terkena cakaran dan digigit kucing yang tengah marah. Sampai ke hari ini masih ada bekas parut 😌


Dibawah ni gambar kucing kesayangan Safiena sekeluarnya. Namanya Papu. Sebenarnya Safiena sukakan kucing yang berbulu kuning dan putih. 😍




Dijadikan sebagai wallpaper handphone

Nur Safiena

Married. Sarawakian. On and off blogger since 2008. Freelance graphic/web designer. Loves cute stuffs, pink and web designing. Plain and simple. Passionate about creating clean and cute graphics. 

6 comments:

  1. series xtau perlu ada cara yg btl nak pegang kucing ! trima kasih tau kongsi info ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan sis.. Ini pun Safiena dapat info dalam FB

      Delete
  2. Replies
    1. Comel kan sis.. Akak memang suka sangat dengan kucing. Kat rumah ada 8 ekor setakat ni hihi

      Delete
  3. wahhhh ! baru tahu pegang kucing macam ni. patut la kadang2 kucing pun takut kalau kita dekat dengan dia.. nice sharing awak.. meow tu comel sangat ^^


    singgah sini
    http://syahirahvaliant.blogspot.my/2016/12/contest-menangi-percutian-ke-suria.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan... silap haribulan kucing tu cakar kita. Terima kasih diatas kesudian singgah blog. Happy blogging sis! :)

      Delete

* Terima kasih daun keladi. Lain kali komen lagi hihi...
* Sila tinggalkan link blog dalam ruangan komen (untuk memudahkan Safiena mengunjungi blog kalian.
* Kalau dah FOLLOW BLOG sila bagitahu ya.
* Happy blogging si comel semua!

Instagram